02 november 2010

De vraag hoe schadelijk zijn drugs kent vooral een politiek antwoord

Drugs zijn schadelijk. Het antwoord op de vraag hoe schadelijk drugs zijn kent echter meerdere antwoorden. Professor David Nutt werd ontslagen als adviseur van de Britse regering toen hij een wetenschappelijk onderbouwd antwoord gaf op die vraag.

Alcohol brengt meer schade toe aan onze samenleving dan heroïne en crack cocaïne. Professor Nutt heeft zijn bevindingen gepubliceerd in de Lancet.


Wat dit nieuws voor mij aantoont is dat het vormen van een eigen mening over een onderwerp als drugs niet eenvoudig is. Drank wordt in onze samenleving tot op zekere hoogte geaccepteerd andere drugs zijn gecriminaliseerd.

Zover ik weet zijn gestoorde alcoholisten enger dan gestoorde junks. Ook hier zullen de uitzonderingen de regel bevestigen

1 opmerking:

  1. Als ik dit staafdiagram bekijk, dan kan wat mij betreft een discussie over wat nu eigenlijk "drugsverslaafden" zijn, opnieuw beginnen. Want tabaksverslaafden met een psychiatrische achtergrond zouden - naar aanleiding van dit diagram - dan ook in aanmerking kunnen komen voor een plek in het hostel.

    BeantwoordenVerwijderen