21 maart 2011

De gemeenteraad vertegenwoordigt haar kiezers


De beheersgroep voor het hostel aan de Blekerstraat mocht leden van de Almeerse gemeenteraad verwelkomen in het kantoor van Kwintes. De heer Martin Sinke van de partij Trots op Nederland had gevraagd om deze bijeenkomst om zich te informeren over de ontwikkelingen.

Aangezien ook andere leden van de gemeenteraad hun interesse toonden, was er een groep van 18 man bijeen om de huidige stand van zaken te bespreken. Naast de gemeenteraadsleden bestond deze groep uit ambtenaren van de gemeente, medewerkers van Kwintes en leden van de beheersgroep.

Naast de tijdlijn die tot het hostel moet leiden kwam met name de ontwikkelingen in de buurt ter sprake. Vanuit de beheersgroep werd uitgesproken dat het spijtig is dat de afwezigheid van de felle tegenstanders in de groep de indruk gewekt wordt dat de bewoners zonder meer voor zouden zijn.

Dit is jammer omdat niet gezien wordt dat dankzij de schouw in het aangewezen beheersgebied nu al aanpassingen zijn gedaan. Aanpassingen waar de gemeente niet gewacht heeft tot het moment waarop de huidige stand van zaken qua overlast wordt bepaald.

Het was goed om de raad te hebben mogen informeren over de stand van zaken en de rol van de beheersgroep. Dit gaat zeker een vervolg krijgen.