31 oktober 2010

Elementaire logica

Een argument die tegen de komst van het hostel gebruikt wordt is: "Er zijn nu meer mensen die in de los en laadruimten van het nieuwe stadshart slapen".


Het een heeft niets met het ander te maken immers:
  • het kan een teken van de verslechterende economie zijn
  • wie zegt dat het om dezelfde doelgroep gaat?
Stel je voor dat de Almeerders die daar slapen gestoord en verslaafd aan drugs zijn, is dan niet juist een hostel een plaats waar je ze liever ziet slapen ?

"Bezoekers" in het Snookercentrum

De deur van het Snookercentrum is goed verborgen achter betonijzer. Het is dan ook best bijzonder om twee knapen te zien lopen op de bovenste verdieping. Er is eigenlijk maar een ding wat je kunt doen: de politie bellen.

30 oktober 2010

Introductie

De gemeente Almere heeft aan Kwintes gevraagd om een hostel te beheren voor Almeerders die zowel aan drugs verslaafd zijn en een psychologische stoornis hebben in het kader van het leveren van zorg in Almere zelf. Voor de diverse groepen die zorg behoeven zijn in totaal twintig locaties nodig, deze worden over heel Almere verspreid.

Onderdeel van de voorwaarden waaronder het hostel zal opereren is dat er een beheersgroep is die afspraken maakt waar het hostel aan moet voldoen en die toezicht houdt op het beheer. In de beheersgroep is plaats voor belangengroepen zoals de gemeente, Kwintes, de politie, buurtbewoners en winkeliers.

Voordat het hostel geopend wordt zijn er een aantal stappen te gaan
  • politiek akkoord voor de komst van het hostel
  • doorlopen van juridische processen in verband met geuite bezwaren
  • een grote verbouwing om het pand geschikt te maken
Er zijn beroepsprocedures gaande tegen de komst van het hostel. De verwachting is dat deze de komst van het hostel niet zullen tegenhouden. Voor de samenstelling van de beheersgroep voor het hostel is het spijtig dat de tegenstanders de keuze gemaakt hebben om geen plaats in te nemen in de beheersgroep.

Als vertegenwoordiger van de buurt in de beheersgroep is deze blog bedoeld om de buurt kennis te laten nemen van de processen in de beheersgroep.